ujuni.ahmed

Kaikki blogit puheenaiheesta Rituaalitavat

Piispojen kannat kattoon!

Piispankokous käsitteli avioliittolain muutoksen suhdetta kirkollisiin vihkimisiin. Tämä kaikki on tietenkin hienoa. Etenkin kun siitä tehdään virallisia selontekoja ja kaikkea. Tämä edustaa jo aika vahvasti "kirkon virallista kantaa". Tai sitten ei.

Miksi tiedotusvälineet pimittävät meiltä Helsingin tapahtumia?

Muutama päivä sitten Helsingissä marssi ilmeisesti satojen ihmisten kulkue, joka ei ylittänyt yhdenkään suomalaisen tiedotusvälineen julkaisukynnystä.

Missä nyt piileskelivät aina niin kärkkäät ja sanavalmiit sankaritoimittajat sekä YLE:n kuvausryhmät? Miksi kukaan ei nähnyt suomalaisyleisölle kuvaamisen tai selittämisen arvoiseksi tätä kulkuetta, joka näkyi ja kuului äänekkäästikin, tietenkin esti liikennettä katuja ylittäessään ja kaikesta päätellen oli osallistujilleen tärkeä? 

https://

Kasteen poispesuun reagoiminen

En ollut "Taiteiden yössä". Kuitenkin sain tietooni että Jape Lovénin johtama vapaa-ajattelijoiden ryhmä oli suorittanut kasteenpoispesurituaaleja. Vapaaehtoiset saivat siis kastellun pään ja tämän kerrottiin olevan kasteen poispesu. "Kyseessä on interaktiivinen performanssi, jossa halukkailla on mahdollisuus osallistua symboliseen kasteenpesuun."

ADDrenaliinia (Ylimääräisen metafysiikan nälkä)

Aikaisemmin kirjoittamani sosiaalinen kannanotto on ollut monille ilmeisen hämmentävä. Kirjoitin jo aiemmin siitä kirvonneesta keskustelusta. Jonka kirjoitin pääasiassa siksi että tätä tavallaan tentattiin. On jännittävää miten haastetaan, kysytään ja kyseenalaistetaan mutta ei sitten ollakaan kiinnostuneita niistä vastauksista.

Kristityt ja usko taikaan

Kirjoitin tuoreesti siitä miten luterilainen kirkko etäännyttää identiteetiltään liberaaleja. Tämä oli lähinnä "sosiaalinen" kirjoitus siinä mielessä että se kuvasi sitä etäännyttävää kokemusta jota minä ja varmasti moni muukin on kokenut.

Poikavauvojen ympärileikkaus

Suomessa lainsäädännöllisesti (poikien)/poikavauvojen ei-lääketieteellistä ympärileikkausta pidetään ongelmallisena tapauksena, säädettäessä sen kieltävää lakia. Eräissä uskonnoissa – lähinnä Islamissa ja juutalaisuudessa ympärileikkaus on vuosisatainen perinne ja tässä ei pojan omaa mielipidettä kysytä. Oikeuskin Suomessa on hyväksynyt tämän toimenpiteen. 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä