ujuni.ahmed

Katso häneen.

Kesäkuussa eräässä uutisessa ihmisoikeusliitto vahvistaa, että suomalaisviranomaiset ovat pahasti Ruotsia ja Norjaa jäljessä kunniaväkivallan tunnistamisessa sekä ehkäisyssä.


Tässä kyseiseen artikkeliin linkki: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomesta-kadonnut-useita-tyt...
 
Nuoriso- sekä tyttötyötä tekevänä ja itse Suomessa kasvaneena kummastelen asioita, joiden eteen voidaan tehdä muutoksia, mutta prosessi on hidasta. Ellei jämähtänyt. Viranomaisten kädettömyys ei yllätä minua ja olen sitä mieltä, että niin kauan kuin yhteisöissä ei tunnisteta uuden sukupolven kohtaamia identiteettitörmäyksiä ollaan pulassa. Vanhempien sukupolvien kanssa tulee asioista puhuta aidosti, muuten emme pääse eteenpäin. En kuitenkaan kykene olemaan miettimättä, että miksi viranomaiset eivät tee yhteistyötä niiden nuorten kanssa, jotka ovat näitä haasteita itse kohdanneet. Enkä pysty myöskään ymmärtämään, miksi viranomaiset eivät pysty kyseenalaistamaan tai puuttumaan herkemmin pelkäämättä kenen varpaille astuvat?
 
Maanantaina oli kansainvälinen tyttöjenpäivä. Lottovoitto meille on olla juuri Suomessa naisia, jossa kuitenkin monet asiat meillä ovat paremmin kuin monissa maissa. Siitä huolimatta en voi sulkea silmiäni niiltä ongelmilta, mitä meillä on. Tytöillä ja naisilla täällä erityisesti maahanmuuttajanaisilla riippuen kulttuurista. Nuorisotyössä olen kiinnittänyt toistuvasti huomiota tosiasiaan, että vaikka pääsääntöisesti nimenomaan äidit ovat niitä, jotka nuortensa asioita useimmiten hoitavat, he ovat myös niitä, joita on eniten syrjäytetty yhteiskunnasta.
 
Olen tullut siihen johtopäätökseen, että rasismin ruokkimisen pelossa maahanmuuttoyhteisöt eivät uskalla puhua ongelmistaan julkisesti. Ongelmathan eivät piilottelemalla katoa. Pitkässä juoksussa ne eskaloituvat niin pahaksi, että saamme jossain vaiheessa lukea lööpeistä asiaan liittyvästä kohusta. Tässäkin peräänkuulutan viranomaisia, jotka eivät vieläkään ole saaneet kehitettyä luottamusta. Ratkaisun avain lähtee kuitenkin yhteisöistä käsin, mutta sitä ei tule tapahtumaan niin kauan kuin luottamusta ei ole puolin eikä toisin. Ymmärrettävästi tilannetta ei auta nykyinen mustavalkoinen rasismikeskustelu kantaväestöltä vaan se syrjäyttää yhteisöjä yhteiskunnasta. Ajatus, että kaikki suomalaiset olisivat maahanmuuttajia vastaan saa varmasti sen kielitaidottoman äidin ajautumaan ”oman” porukkansa luokse. Onko silloin kielitaidoton äiti saavuttanut sen perusoikeuden, johon kovaan ääneen huudetaan kuuluvan kaikille? Miten voimme saada muutoksen aikaan, kun ikävien asioiden olemassaolosta kiistelemme julkisesti. Juuri silmiemme alla.
 
Olen sitä mieltä, että monet maahanmuuttajavaikuttajat eivät vaikuta nuoriin juuri ollenkaan. Nuoret näkevät heidät ristiriitaisina hahmoina. Yhteisöissään he ovat vanhempien puolella ja ylläty, yllätyt median saattelemana taas nuorten asialla. Juuripas tämän takia he eivät kykene nostamaan yhteisöjen ongelmia aidosti tapetille. Elämme aikoja, joita kukin välttelee astumista, milloinkin jonkun varpaille. Nämä valtamedian edustajat kyllä yhteisön sisällä kytevistä ongelmista, jotka koskettavat erityisesti nuoria. Tässä tapauksessa tyttöjä. Työni kautta näen nuorten tyttöjen painivan samojen haasteiden kanssa, joita itse kohtasin myös lapsena. Maahanmuuttajataustaiset nuoret nähdään yleensä ryhmänä, ei yksilönä. Kiusaamista tyttöjen puolelta varsinkin henkistä aiheuttaa erilaisuus. Vaatetus, harrastus tai kaveripiirin vaihtamien riittävät kiusaamiseen. Lähtökohtaisesti niitä ei pitäisi olla olemassa. Ei näin monien vuosien jälkeen. absurdia, että työssäni näen nuorten tyttöjen painivan samojen haasteiden kanssa kuin itse nuorempana, vaikka lähtökohtaisesti niitä ei pitäisi olla olemassakaan näin monen vuoden jälkeen.  Osaamattomuus on parempi vaihtoehto, kuin välinpitämättömyys. Nuorissa on mieletön energia ja heitä kuuntelemalla saamme yhdessä vastauksia asioihin, joita koemme, ettemme osaa. Kyllä osataan, jos viitsitään. Välitetään niistä, joiden olemassa olevia ongelmia kuittaamme jatkuvasti kahden kulttuurin mysteereinä. Kulttuureiden yhdistäminen on mahdollisuus, yhteistyö nuorten, varsinkin tyttöjen puolesta on voimavara. Siihen kannattaa meidän jokaisen tarttua.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Harvinaista settiä Ujunilta, nostat kissan pöydälle. Harvinaista siksi, että niin harvat ns "ihmisoikeusjärjestöt ja -yksilöt" valtaväestön puolelta puutu tuohon epäkohtaan. Missä on feminismi, naisunioni ja muut vastaavat härpäkkeet kannanotoillaan? Kiinnostaa enemmän naiste 89 senttiä ja kiintiöpaikat eri hallinollisissa elimissä ja yrityksissä. Perheesi ja sukusi taitavat olla edistyksellistä sorttia ja nauti siksi säkittömyydestä tässä suomalaisuuden takaamassa ihmisoikeusympäristössä. Maahanmuuttajanaiset ovat kaiketi hyötyneet eniten maanvaihdosta. Missään ei pitäisi olla vaarallista sanoa tai kirjoittaa niinkuin sinä teet, Teheranissa et olisi tätä julkaissut. Kaikkea hyvää sinulle.

ps tuo Teheran on vain vertauskuva, en tiedä sinun alkuperäistä kansalaisuutta.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Olen tullut siihen johtopäätökseen, että rasismin ruokkimisen pelossa maahanmuuttoyhteisöt eivät uskalla puhua ongelmistaan julkisesti."

Samaan aikaan rasismileiman pelossa viranomaiset eivät uskalla toimia. Britaniassa ulkomaalaisten jengien annettiin vuosia käyttää nuoria tyttöjä hyväkseen, koska ei haluttu leimautua rasistiksi. Sama ilmiö toistuu varmasti Suomessakin jossain määrin.

Te, jotka olette kylväneet vauhkoten rasistileimaa joka puolelle, good job!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ai siis että rasismin levittäjät olisi pienempi paha kuin rasismikriitikot. On siinä logiikkaa kerrakseen.
Juuri nuivaputinistit ovat esim kyseenalaistaneet koko solidaarisen yhteiskunnan jossa esim on ns positiivista syrjintää. Yksi ns positiivisen syrjinnän muoto on työ kunniaväkivaltaa vastaan. Siihen liittyy myös viranomaisten kouluttaminen tunnistamaan kunniaväkivalta.
Nuivaputineista ei ole yhteiskunnalle muuta kuin haittaa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Ai siis että rasismin levittäjät olisi pienempi paha kuin rasismikriitikot."

Kun katsoo lopputulosta, niin noinhan se näyttää olevan. Ongelmiin ei uskalleta puuttua, koska silloin syytetään rasisteiksi ja rasistina olo on maailman pahin synti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #4

Niin nuivat syyttää esim ratkaisukeskeisiä ja solidaarisia ihmisiä ja järjestöjä ja medioita "rasisisteiksi suomalaisia kohtaan" ja pilaa ilmapiiriä jollain uimahallihöpötyksillä viidennessä potenssissa tai esim asiattomilla kommenteilla Husun blogissa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#3:
Lappalainen se taas käyttää sitä tuttua logiikkaansa, jossa valittavaksi tarjotaan vain kehnoja vaihtoehtoja. Samalla logiikalla voisi kysellä, että onko muka parempi ajaa tien vasemmalla puolella olevaan ryteikköön kuin oikealla puolella olevaan louhikkoon. "Rasismikriitikot" jotka näkevät rasismia Peppi Pitkätossussa ja lakritsapapereissakin, ovat estämässä esimerkiksi kunniaväkivaltaan puuttumista tai, kuten ilmeisesti tapahtui Oulun tapauksessa, törkeään insestiin puuttumista. Rasistien suorittaman väkuvallan tietysti tuomitsevat käytännöllisesti katsoen kaikki. Ja hyvin aiheellisesti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

On ihmisiä jotka tuomitsevat kokonaisia ryhmiä ikuiseen sopeutumattomuuteen ja on olemassa ihmisiä jotka haluavat edesauttaa kaiken väkivallan vähentämistä. Edelliset ovat rasisteja jotka lisäksi uskovat aseisiin ja koviin rangaistuksiin ja lisäksi liittoutuvat uusliberalistisen tai oikeistolaisen talouspolitiikan ajajien kanssa missä veroja poistetaan varakkailta.

Toimituksen poiminnat