ujuni.ahmed

Määrittääko tyttojen silpominen koko loppuelämän?

Jo heti alussa haluan hieman kertoa taustatietoja, jotta on helpompaa ymmärtää mistä on kysymys kokonaisuudessaan.

Vuonna 2007, nuorena itseään etsivänä tyttönä, tein henkilökohtaisen jutun itsestäni Voima-lehdelle. Kyseinen vuosi oli minulle äärimmäisen rankka. Silloin tuntui, että minun ympärillä olevat ihmiset jatkuvasti painostivat minua johonkin heidän valitsemalle polulle. Silloin minulla oli tapana paeta tyttöjentalolle, jossa sain rauhassa olla valitsematta vielä yhtään mitään. Olin vihanen suomalaiselle yhteiskunnalle siitä, että mikään taho ei ymmärtänyt minua. Olin vihanen perheelleni siitä, että jouduimme tulla suomeen, ja he eivät kyenneet ymmärtämään millaista on elää kodin ulkopuolella. En osannut hyödyntää ja tasapainottaa molempia kulttuureja itselleni. En edes osannut nimetä mistä oireilin, tiesin vain, että jokainen joka tiesi kertoa minulle mikä minua vaivaa, pahensi asiaa suunnattomasti.

Sinä vuonna myös syntyi Vaiennettu Vakivalta- otsikolla juttu. Aiheesta, jonka vakavuuden tajusin vasta vuosia myöhemmin. Ympärileikkauksesta. En osannut ikinä kuvitella, että avoimuudessa olisi myös varjopuolia. Laitan kyseisestä jutusta seuraavat lainaukset:

“Ympärileikkaus”, Ujuni toteaa ykskantaan. Hän oli silloin kaksivuotias.”

“Se on pahin väkivallan merkki, ja siihen Suomen valtio ei puutu mitenkään. Jos tyttö on tuotu niin pienenä Suomeen, ettei hänelle ole tehty ympärileikkausta, tytöt viedään matkoille.”

”Sukupuolielinten silpominen on Suomessa rikos, kuten myös se, että rikos suunnitellaan tehtäväksi toisessa maassa. Ujunin mukaan sukupuolielinten silpomista Suomessa voitaisiin torjua tiedottamalla asiasta maahanmuuttajille. Toisaalta hän suosittaisi myös tiukempaa kontrollia silloin, kun pienten tyttölasten kanssa matkustetaan maihin, joissa sukuelinten silpominen ei ole rikos.”

Jutussa oli myös toki muitakin aiheita mm. Perhevakivalta ja turvatalo. Ystäväni, jotka silloin myös kävivät tiettyjä elämän kipupisteitä läpi, eivät halunneet osallistua juttuun, joten heidän kokemuksistaan myös kerroin. Nyt tiedän, että julkisesti asiasta puhuminen kertoi kuinka turhautuneita olimme silloiseen ympäristöömme. Nyt ymmärrän myös miksi silloin ensimmäinen jutun kuvaaja kieltäytyi kuvaamasta minua. Kaikesta huolimatta, kerroin jutussa rehellisesti miltä minusta tuntui silla hetkellä enkä kadu jutun tekemistä. Kiitokset sekä Voimalle että Tyttöjentalolle asian tiimoilta.

Nyt itse ydinaiheeseen.

Minulla on tapana katsoa aina viikkojen valein facebookkini ”muut kansio”, silla sinne aika usein kertyy viestejä tuntemattomilta. Maanantaina myöhään illalla, päätin taas vaihteeksi purkaa kansiota, ja kyllä siinä sitten joutu pariin kertaa lukea uudestaan, että varmasti näin oikein.

Facebook-käyttäjä: ”Ihan mielenkiinnosta kysyn että miten voit tukea Bilal Philipsiä kun sulla ei ole klitorista etkä pysty koskaan laukeamaan tai nauttimaan seksistä. Seksi ilman klitorista on yhtä tyhjän kanssa ja tää Philips suosittelee naisten sukuelinten silvontaa. Miten ihmeessä voit tukea kyseistä äijää?”

Facebook-käyttäjä: ”Ihmisen sukuelimiä ei voi koskaan mitenkään leikellä ilman että aiheuttaa vakavat vammat hänelle. Eikö ole tosi noloa klitoriksettomana ämmänä tukea äijää joka haluaa kaikille ämmille saman kohtalon kuin sulle? Häpeä!!”

Tuon viestin luettuani, mulla meni tavanomaista pitempi aika vastaamiseen kuin yleensä. Helppoa oli vastata tuohon Bilal Phlipsiin, koska minulla ei ole mitään hajua hänen suhteestaan ympärileikkaukseen olipa se sitten puolesta tai vastaan. Mutta viimeinen kysymys viestissä sai mut raivon partaalle melkein heti. Olen aina tiedostanut tempperamentisuuteni mutta jokin tuossa lauseessa pysäytti minut hetkeksi. En ole varma johtuiko se siitä, että minua syytettiin siitä, että tuen ympärileikkausta? Vai siitä, että minulle oli tapahtunut jonkinlainen ”kohtalo”? En ole ihan varma, sillä en ole tottunut myöskään siihen, että tuntematon ihminen kertoo minulle intiimialueistani asioita, jotka eivät ole totta. Mutta yksi asia oli selkeä mulle, mua hävetti niinkuin kirjoittaja kaski minua!

Kaikesta huolimatta pyysin kirjoittajaa rauhoittumaan, jospa saataisiin järkevä keskustelu missä voin vastailla parhaani mukaan. Se oli virhe. Otan poimintoja viestiketjustamme, jonka takia syntyi sitten tämä kirjoitus.

” Et sä voi mitenkään koskaan muodostaa aitoa suhdetta itseesi tai keneenkään jos et voi laueta. Mä voisi kuvitellakaan eläväni ilman joka päiväisiä ihania otgasmeja. Ne ovat elämän paras asia. Säälin sinua todella paljon. Et voi mitenkään tietää mistä jäät paitsi.”

”Ota nyt vaan asiaksesi puhua julkisesti totta kun ihmiset kyllä pikkuhiljaa jo alkavat tietää tästä aiheesta Suomessa eikä mene enää läpi tuo ettei tuo ole islamiin kuuuvaa. Kuten totesin niin vaikka klitoriksen päätä ei poistettaisi niin silti naisen sukuelimet eivät toimi jos jmklitoriksen huppu on poistettu. Mä olen keskustellut tästä aiheesta satojen silvottujen naisten kanssa ja kaikki muslimeja. Mun paras ystävä on myös silvottu.”

”Mutta mukavaa orgasmitonta elämää, kivaa varmaan että käytetään panopuuna kun et itse voi nauttia koskaan seksistä. Itse saan orgasmin tosi helposti ja toivon etteivät kaltaisesi naiset vähättele naisen tarvetta orgasmiin. Sitähön sinä julkisesti juurikin teet. Mä nimenomaan taas haluan että kaikki naiset tuntevat anatomiansa ja tajuavat ettei ilman klitorista voi edes nauttia seksistä kun emätin on lähes tunnoton sisältä."

Tyttöjen silpominen on mitä epäinhimillisimpiä ja sairaita tekoja, jota en voisi ikinä tukea. Se aiheuttaa traumoja ja kipuja tytöille, melkein kaikille koko loppuelämäksi. Ympärileikkauksesta tekee päätöksen useimmiten tyttöjen omat äidit, joille taas on itselleen tehty sama. Tällaisia perinteitä vastaan mitä on harjoitettu äärimmäisen kauan, voi mielestäni taistella vain tietoja levittämällä itse silpomisesta ja koulutuksien kanssa. Olemme onnekkaita täällä puolella maailmaa, missä asia ei ole normaali meille millään tasolla. Tiedän kuitenkin, että jotkut ympärileikkauksien tekijät eivät välttämättä edes tiedosta vapaan ja silpomattomien naisten maiden olemassaolosta. Siksi tulin hirveän surulliseksi siitä, ihminen voi käyttää onnekkuuttaan jopa noin alhaiselle tasolle vajoten, kuin tämä viestin lähettäjä.

Minulla on parhaita ystäviä joita ei ole silvottu, mutta minun ystäväni eivät sääli minua, vaan kertovat minulle, että olen täydellinen juuri sellaisenaan kuin olen. Häpeä, jonka tunsin viestistä, johtui siitä, että ensinnäkin en ollut käsitellyt asiaa sen enempää kuin tiedostamalla leikkaukseni, vuonna 2007. Toiseksi olin todella hämmästynyt siitä, että jonkun mielestä en olekkaan kokonaan nainen, koska jotain tehtiin minulle lapsena. Ihmettelin oikeasti, onko täällä ihmisiä jotka ajattelee noin ympärileikkauksien uhreista? Moni menee hiljaiseksi kun puhun ympärileikkauksestani, mutta että he ajattelisivat että elämäni on ohi? Kaiken tuon lisäksi en tykkää puhua seksuaalisuudestani tuntemattomien ihmisten kanssa, ja se on minun oikeuteni.

Häpeä muuttui aika nopeasti raivoksi. Miten kukaan ihminen joka vastustaa maailman yhtä pahinta lapsiin kohdistuvaa vakivallan muotoa voi verrata itseään uhriin ja leuhkia silla vielä? Ei varmaankaan ole ihan tasapainoinen, eikä sinut itsensä kanssa, rauhoittelin itseani. En ole ikinä salannut ympärileikkaustani sen jälkeen kun sain tietää. Ehkä se johtui siitä, että en muista siitä sen enempää, olin aika pieni, onnekseni. Minulla oli nuorempana paljon ystäviä joita oli leikattu. Emme ole aiheesta keskustelleet sen enempää.

Suomessa tehdään todella hyviä kampanjoita tyttöjen silpoamisen estämisen eteen, mitä arvostan suuresti. Siitä huolimatta toivon, että jää resursseja ja huomioitaisiin myös heitä, jotka ovat jo joutuneet silpoamisen uhreiksi. Vertaistukea, jota löytyisi yhtä helposti kuin muiden seksuaalisen väkivallan uhreille. Ymmärrän haasteen löytää ja saada ihmisiä puhumaan niin vaikeista kokemuksista. Uskon kuitenkin, että jos kauhistelemme vähemmän, ja tarjoaisimme näkyvämmin apua uhreille, niin madallamme kynnystä heidän tuntea häpeää, epävarmuutta naiseudestaan ja päästä joskus asian yli.  He ovat isossa asemassa tämän kaltaisten vahvojen perinteiden sekä poistamisessa, että ikävä kyllä sen jatkamisessa.

Itse olen vähän helpottunut ja voin nähdä positiivistakin tästä ei niin tavanomaisesta ”palautteesta”. Sain rauhassa ymmärtää, että minussa ei ole mitään vikaa. Valitettavasti nainen jonka kanssa kirjoittelin, ehti blokata minut tuon viimeisen viestin jälkeen. Haluan kuitenkin kertoa hänelle ja muille (joita onneksi tiedän olevan vähän) samaa ajatteleville, että reilu viikon mietiskelyn jälkeen, en vaihtaisi elämässäni mitään. Kaikesta huolimatta, (ehkä hullua jossain määrin mutta) koen, että olen etuoikeutettu. Nyt minulla on tietoa ja kokemusta näinkin sairaasta epäinhimillisestä perinteestä. Voin kääntää sen vahvuudeksi ja taistella sen eteen, ettei kukaan tyttö joutuisi kärsimään silpoamisesta.

Haluan myös kertoa sinulle, että kaiken tuon kokemuksen jälkeen koen, että olen täysin onnellinen elämässäni, sekä naisena että ihmisenä. En tarvitse sääliä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Saamasi viestit ovat verkkoväkivaltaa, joten ihmettelen pinnaasi yrittää vastata tuollaisiin juttuihin. Ei tuossa ole yritystä keskustella vaan nöyryyttää.

Ymmärrän kuitenkin että tässä on hyvä aasinsilta muihin esittämiisi tärkeisiin asioihin.

Käyttäjän ujuni87 kuva
Ujuni Ahmed

Kiitos viestistasi Petra! Kirjaimellisesti, menin itse niin lukkoon. Ehka alitajunnallisesti ajattelin etta jos tarkennan ja saan keskustelun aikaan, han muuttaisi "kantaansta" whats so ever. Niinkuin ma myos kirjoitin, tunsin hirveata hapeaa mita myos saikahdin ja lahin onneksi purkaamaan.

Enaa en vastaile tuommoisiin alentaviin viesteihin, mutta en usko etta mua alkaisia enaa havettaa kyseista aihealuetta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pääasia, että tulet toimeen itsesi kanssa, vai tuletko vieläkään ?

Tiina Wiik

Ei sellaista olekaan, kuin verkkoväkivalta. Sehän on termi, jota käyttävät lähinnä feministit, jotka traumatisoituvat siitä, kun joku sanoo heitä surkeaksi tai valehtelijaksi netissä. Netin välityksellä ei voi tehdä väkivaltaa, ja moisen väittäminen on todella kamalaa oikean väkivallan uhreja kohtaan. Ei jotain ilkeää viestiä voi verratakaan väkivaltarikoksen uhriksi joutumiseen.

Töykeitä, tungettelevia ja tarpeettomia nuo viestit kyllä olivat. Ymmärrän kyllä, että ihmiset ovat ihmeissään, jos nainen tukee ympärileikkauksen kannattajaa, mutta asiat voi ilmaista paremminkin menemättä inhottavasti henkilökohtaisuuksiin. Törkyviestit ovat kuitenkin vain törkyviestejä, eikä niihin kannata reagoida. Lähettäjät ovat usein trolleja, joilla itse aihe ei oikeasti kiinnosta. He vain haluavat herättää reaktioita. Tämä Ahmed tekee pahan virheen siinä, että hän kertoo viestien herättäneen hänessä häpeää, mielipahaa ja suuttumusta. Sehän on kuin tatuoisi itselleen otsaan ne keinot, joilla trollit voivat kiusata. Ahmed kertoo, että näin hänen ihonsa alle päästään, ja trollit taatusti tarttuvat siihen armotta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Henkinen väkivalta on sekin väkivaltaa.

Käyttäjän ujuni87 kuva
Ujuni Ahmed

Hei Tiina!
Kiitos kanss palautteesta. Valitettavasti kyseessa ei ollut trolli. Kyseessa oli aikuinen nainen joka kirjoittelee aiheista myos omia blogeja, puolustaa naisten oikeuksia etc. En kunnolla saanut hanesta kiinni.

Tiedostin varsin hyvin tuon virheen minka luulet etta olen tehnyt, mutta se ei ole virhe. Kerroin tarkoituksella miksi tunsin hapeaa ja miksi se vaihtui suuttumukseksi. Kerroin ajatuksistani ja miten olen itse selkeytanyt asian itselleni. Ma en ole ikina kaynyt missaan vertaistukiryhmissa menneisyydesta tai tapahtuneesta, ja seksi ja seksuaalisuus on ollut entista enemman tabuja kun olin nuori. Siihen toivon etta tulee muutoksia.

Enka voi valitettavasti tietaa kaikista kuka tukee ja mitakin, mutta on hyva myos ottaa se asia esille etta todella moni leikattu tuntee jopa niita ihmisia jotka on kannattaneet ymparileikkauksen. En tue ymparileikkuksen kannattajia, mutta valitettavasti en voi tietaa ketka kaikki minua somessa seuraa henkilokohtaisesti.

Kannattaa luke loppu osa todella hyvin ja tarkkaan.

<3

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Ei sellaista olekaan, kuin verkkoväkivalta. Sehän on termi, jota käyttävät lähinnä feministit, jotka traumatisoituvat siitä, kun joku sanoo heitä surkeaksi tai valehtelijaksi netissä."

Mielenkiintoinen väite. Keitä ovat nämä feministit, jotka ovat traumatisoituneet ja siksi käyttävät termiä "verkkoväkivalta"?

Reijo Jokela

”Sukupuolielinten silpominen on Suomessa rikos, kuten myös se, että rikos suunnitellaan tehtäväksi toisessa maassa. Ujunin mukaan sukupuolielinten silpomista Suomessa voitaisiin torjua tiedottamalla asiasta maahanmuuttajille. Toisaalta hän suosittaisi myös tiukempaa kontrollia silloin, kun pienten tyttölasten kanssa matkustetaan maihin, joissa sukuelinten silpominen ei ole rikos.”

Kun väkivaltaa ja barbariaa lähdetään pakoon toiseen maahan joka tarjoaa turvapaikan, niin eikö tällainen barbarian vuoksi tuohon "vaaralliseen" maahan tehtävä turistimatka ole osoitus siitä, että millekkään turvapaikalle ei todellisuudessa ollut edes tarvetta, vaan kysmyksessä on huijaus, jonka vuoksi, joku oikeasti turvapaikan tarpeessa oleva jää ilman turvapaikkaa rahojen rajallisuuden takia. Eikö toisaalta tuollainen "silpomisturismi" ole kiistaton osoitus, että ei ole tarkoitustakaan integroitua yhteiskuntaan ja sitoutua sen arvoihin?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Suomessa tehdään todella hyviä kampanjoita tyttöjen silpoamisen estämisen eteen, mitä arvostan suuresti. Siitä huolimatta toivon, että jää resursseja ja huomioitaisiin myös heitä, jotka ovat jo joutuneet silpoamisen uhreiksi."

Minä ymmärsin tuon niin, ettei kirjoittajaa ole ympärileikattu ulkomaanmatkallla, vaan ennen tänne tuloa.

Reijo Jokela

"Minä ymmärsin tuon niin, ettei kirjoittajaa ole ympärileikattu ulkomaanmatkallla, vaan ennen tänne tuloa".
Ei tuo itse asiaa kokonaisuutena miksikään muuta.
Mitä taas tulee noihin kampanjoihin, niin mitä merkitystä noilla on, jos kerran tuollainen silpomisturismi on mahdollista ilman seuraamuksia. Teoista pitäisi antaa tuomiot törkeistä pahoinpitelyistä ja ruumiinvamman tuottamisista. Naurettavaa, että islam antaa Suomessa lain edessä suojan lasten pahoinpitelijöille ja annetaan tämän alkukantaisen riitin jatkua.
Suomessa muuten lapsen tukistamisesta saa pahoinpitelytuomion, mutta silpomisesta ei.

Reijo Jokela

“Se on pahin väkivallan merkki, ja siihen Suomen valtio ei puutu mitenkään. Jos tyttö on tuotu niin pienenä Suomeen, ettei hänelle ole tehty ympärileikkausta, tytöt viedään matkoille.”

Ja kun tyttö sitten seuraava kerran käy lääkärissä, niin lääkärin tulisi tehdä ilmoitus poliisille ja vanhemmat tulisi tuomita lapsen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä ruumiinvamman tuottamuksesta. Näin sanoisi laki. Kirjoittaja kertoo varmana tietona, että tällaisia reissuja tapahtuu, mutta en ole lukenut yhdestäkään tuomiosta, joka olisi annettu ja pahoinpidelty lapsi otettu huostaan. Miksi tällainen sallitaan jonkin naurettavan poliittisen korrektiuden ja monikulturimin takia?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ujuni Ahmed ei minusta esitä tekstissä tyttöjä vietävän Suomesta ympärileikattaviksi. Jos olen väärässä, niin kerro missä kohtaa hän näin väittää.

Suomessa ei uskoakseni ole tapahtunut yhtään tyttöjen ympärileikkausta ja ympärileikkausmatkoistakin liikkuu pelkkiä huhuja.

Blogissa otettiin kantaa niiden tilanteeseen, jotka ovat ympärileikattuja jo saapuessaan maahan.

Reijo Jokela

Viestiin 9.
"Sinä vuonna myös syntyi Vaiennettu Vakivalta- otsikolla juttu. Aiheesta, jonka vakavuuden tajusin vasta vuosia myöhemmin. Ympärileikkauksesta. En osannut ikinä kuvitella, että avoimuudessa olisi myös varjopuolia. Laitan kyseisestä jutusta seuraavat lainaukset:

“Ympärileikkaus”, Ujuni toteaa ykskantaan. Hän oli silloin kaksivuotias.”

“Se on pahin väkivallan merkki, ja siihen Suomen valtio ei puutu mitenkään. Jos tyttö on tuotu niin pienenä Suomeen, ettei hänelle ole tehty ympärileikkausta, tytöt viedään matkoille.”"

Eikö se tuossa ole aika selvästi sanottu?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #12

Jos tällaista tosiaan tapahtuu siihen on tietenkin puututtava ja vanhempia rangaistava lapsen pahoinpitelystä.

Tyttöjen ympärileikkaamista, tai matkoja joiden tarkoituksena on tyttöjen vieminen ympärileikattavaksi, ei tule sallia.

Reijo Jokela Vastaus kommenttiin #14

"Jos tällaista tosiaan tapahtuu siihen on tietenkin puututtava ja vanhempia rangaistava lapsen pahoinpitelystä".
Epäiletkö blogistin kertomaa, kun kerran tuo "jos" on tuossa alussa?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #16

En oikeastaan, on tuollaisia matkoja hyvinkin voitu tehdä.

Reijo Jokela

"Tyttöjen ympärileikkaamista, tai matkoja joiden tarkoituksena on tyttöjen vieminen ympärileikattavaksi, ei tule sallia".
Miten tuon sitten toteutat käytännössä?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Samalla tavoin kuin kaiken muunkin rikollisen toiminnan ennaltaehkäisemisen. Kuten sanoit, Suomessa ei ole uutisoitu siitä, että tyttöjä olisi viety ympärileikattaviksi, eikä tuomioita ole annettu. Voi olla ettei tällaisia matkoja ole tehty.

Jos tällaisia matkoja on todella tehty, niin emme voi tehdä enää muuta kuin antaa uhrille hoittoa ja saattaa syylliset vastuuseen. Myös ottamalla lapsi huostaan tarpeen vaatiessa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kyllä uutisoitu on ja tutkittuki asiaa jonkin verran.

KokoNaisen aikana tehtyjen tutkimusten sekä
ruohonjuuritason koulutustilaisuuksien ja keskustelujen
perusteella näyttää siltä, että tyttöjen
ympärileikkausten mahdollisuutta ei voida edelleenkään
sulkea pois. Todennäköisintä on, että
leikkauksia tehdään ulkomaille suuntautuvilla
matkoilla. Tyttöjen ympärileikkausten täydelliseksi
lopettamiseksi tarvitaan laaja-alaista ja pitkäjänteistä
yhteistyötä maahanmuuttajataustaisten
avainhenkilöiden, sosiaali- ja terveydenhuollon
työntekijöiden, koulutoimen ja muiden viranomaisten
kesken.

https://ihmisoikeusliitto.fi/wp-content/uploads/20...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #20

Niin, matkoja siis mahdollisesti tehdään. Yksittäisistä tapauksista ei kuitenkaan viime vuonna ole uusittu, eikä tuomioita annettu. Jos se tarkoittaa ettei niitä tapahdu on se loisto juttu.

Jos tällaisia matkoja tehdään siihen pitää puuttua. Toivottavasti tapaukset tulevat lastensuojeluviranomaisten tietoon.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Niin, sitten on vielä pojat. Heidän silpomisensa on helposti hyväkysttävämpää. Sitä puolustellaan. Esim ylen toimittaja Ruben Stiller puhuu mielellään asian puolesta.

Oikeus oman kehon koskemattomuuteen pitää olla kaikilla.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ruben Stillerhän on maallistunut juutalainen ja on puolustanut poikien ympärileikkauksia kulttuuris-uskonnollisista syistä.

Jos poikien ympärileikkaus muista kuin lääketieteellisistä syistä yritettäisiin kieltää maamme juutalaisista osa protestoinnee äänekkäästi.

Itse kannatan myös poikien ympärileikkausten kieltämistä, muista kuin lääketieteellisistä syistä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Eihän se voi niin toimia, että tullaan maahan ja saadaan turvapaikka, sitten hipsitään lomalle sinne vaaralliseen kotimaahan takaisin tekemään rikos. Onko viranomaiset ihan pihalla, vai mistä on kysymys ? Rikollisuus ja ihmisarvon polkeminen on saatava loppumaan. Tiukempi linja ja kovat rangaistukset vanhemmille. Suomessa on Suomen lainsäädäntö.

Kunniamurhat, lasten silpomiset, moniavioisuus, pedofilia.

" maassa maan tavalla, tai maasta pois "

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tässä on kysymys jatkuvasta epäkohdasta valtion osalta, koska se ei pysty suojelemaan kaikkein eniten suojelua tarvitsevia lapsia väkivallalta. uskonnolliset riitit ajavat ihmisoikeuksien yli ja esimerkiksi perheen ulkomaan matkoja on mahdotonta estää maihin, joissa ympärileikkaus ei ole rikollista toimintaa. Voit kuvitella minkälaisen älämölön nostaisi viranomaisten alkaessa tenttaamaan matkan syytä jne vrt älämölöön Mustan Barbaarin tapauksessa.
Ihmisoikeudet karttuvat iän myötä, kun osataan itse vaatia niitä ja Ujuni sinäkin tiedät olevasi varmasti melko hyvässä turvassa virkamiesten ja poliisien huolehtiessa oikeuksistasi. Toivottavasti tämä lohduttaa sinua tulevaisuudessa ja häivyttää osaltaan kokemasi pettymykset kulttuurien kohdatessa ja kodistasi lähtemisestä lapsena. Voimia vaan tulevaisuuden ohella.

ps Kevennyksenä; Olet vielä lisäksi poliittisesti valveutunut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onko tämä nyt vihakirjoitus kansanryhmää vastaan, joka suorittaa tyttöjen silpomisia ?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Tuli sellainen kysymys mieleen, että millainen suhde ympärileikatulla on henkilöihin (yleensä kai vanhempiin), jotka ympärileikkauksen ovat määränneet?

Itse olisin siinä tilanteessa varmaan katkaissut kaikki siteet ja tehnyt rikosilmoituksen. Voiko joku suhtautua tällaisiin henkilöihin ihan normaalisti? Tyyliin: "Silvoitte minut erittäin julmasti kun olin puolustuskyvytön lapsi, mutta se on minulle aivan ok. Rakastan teitä."

Olisiko suhde sama kuin ympärileikatulla, jos vanhemmat olisivat vaikka silponeet kurittoman lapsen sormet pois lapsuudessa?

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

VALTAuskonnot ovat pahimmallaan myös henkistä väkiVALLAN käyttöä.

http://demoni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188935-silp...

(Pahoittelen isoja kirjaimia, muu korostustapa ei nyt onnistu.)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Olit rohkea kun kerroit leikkauksestasi julkisuuteen vuosia sitten ja rohkeampi kun toit asian uudelleen esille. Kaikki eivät pystyisi julkisesti kertomaan tuollaisesta palautteesta.

On aikamoinen shokki ajatella, että Suomesta saatetaan viedä tyttöjä ympärileikattaviksi. Ihmettelen miten näin voisi käydä. Onhan asiasta valistettu maahanmuuttajia jo kauan. Mitä teemme väärin?

Hienoa kun olet valmis pelaamaan niillä korteilla, jotka sinulle on jaettu.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pienen lapsen, tytön tai pojan, pitää saada kasvaa aikuiseksi sellaisena, kun hän tähän maailmaan syntyy, fyysinen koskemattomuus on lailla suojattava. Ujuni, voimia sinulle.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikös se ole suojattu jo perustuslaissamme ?

Reijo Jokela

Poliittinen korrektius ajaa tässä asiassa näköjään lakien yli.
Meillähän on nykyään laki muodossa, että poikalapsen sukuelimen turha koskettelu on rangaistava teko, paitsi jos sen tekee hihhuli teräaseella.

Toimituksen poiminnat