ujuni.ahmed

Mistä lähtien maiden turvallisuuden parantuminen on ollut negatiivista?

Ylen uutisten mukaan tänään:

"Maahanmuuttovirasto on päivittänyt maalinjauksensa Somalian osalta. Selvityksen tulos on hyvin samanlainen kuin viime viikolla päivitetyssä Irak-linjauksessa. Nyt myös somalialaisten turvapaikkapäätöksissä painotetaan yksilöllistä tilannetta.

Maahanmuuttoviraston selvityksen mukaan turvallisuustilanne on parantunut edelliseen arvioon verrattuna Etelä- ja Keski-Somaliassa. Kaikkien noilta alueilta tulevien ei voida katsoa olevan henkilökohtaisessa väkivallan vaarassa."

Olen viimeaikoina itse seurannut todella paljon Somalian tilannetta ja ollut yhteyksissä muutamiin järjestöihin euroopasta sekä yhdysvalloista jotka ovat vienneet osaamistaan juuri Somaliaan. Olen tutustunut nuorisojärjestöihin ja naisjärjestöihin jotka ajavat somaliassa olleiden kansalaisten asioita. Olen ollut positiivisesti yllättynyt siitä kuinka nämä ihmiset ovat vieneet osaamistaan mitä ovat saanneet ulkomailla Somaliaan ja vielä enemmän miten se on toiminnut siellä. Olen ollut puhelin yhteyksissä nuoreen herraan joka ajaa jopa nuorisotoimea (Kanadan kansalinen) Somaliassa ja jonka äiti taas ajaa naisten ja tyttöjen asioita Somaliassa. Myös olen ollut aika tietämötän sen suhteen kuinka monia näistä järjestöistä eri maista vierailee sekä jakaa ajatuksiaan ja osaamistaan keskenään mm. vierailemalla ja pitämällä seminaareja keskenään.

Olen myös lukenut paljon negatiivisia kirjoituksia taas somessa kuinka on arvio on väärä että Somaliassa ei ole tapahtunut parannusta. Ymmärrän huolen. Ihmiset pelkää että se olisi kaikille turvapaikanhakijoille suora kielteinen maahanmuuttovirastolta mutta en usko että asia on näin. Ja se olisi vain itse Somalialta pois jos sitä pidetään kokoajan huonompaan suuntaan menevänä maana vain sen takia että ihmiset saisivat  jatkossa turvapaikkaa. Mielestäni Somaliasta tulevat kansalaiset tulevat pakoon jonkinlaista hätää, ja he tarvitsevat turvapaikkaa. Ei kaikki mutta varmasti suurin osa. Mutta myös samalla tarvitaan jonkinlaista näkyvämpää tukea myös Suomelta sinne itse Somaliaan ja mahdollisesti ihmisille jota sinne menevät auttavaan kansalaisia.

Eniten minua surettaa nämä tietyt ihmiset jotka vievät sen pienen toivonrippeen Somaliassa olevilta kansalaista, (ja meiltä jotka haluamme sinne parempaa tulevaisuutta) vain omien agendojensa (oli sitten poliittinen tai muu) perässä. Kyllähän aika moni tietää että lukuunottammatta terroristihyökkäyksiä (joita myös tapahtuu jopa länsimaissa) meistä moni uskaltaa ja käykin Somaliassa. Itse menen ensi vuonna!

 

-Ujuni

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Kari Ahlava

Miksi Suomen pitäisi olla tukemassa ja auttamassa mitenkään? Afrikka on rikas maanosa. Siellä on öljyä, timantteja ja rikkauksia kaikenlaisia. Milloin Afrikan valtioiden johtajilta voi odottaa vastuuta ja humaanisuutta?

Suomalaiset seisovat leipäjonoissa, tänäänkin siitä kirjoitetaan. Ei täällä ole sellaisia varoja kuin Afrikassa on.

Nyt vaan blogia afrikkalaisiin lehtiin ja varojen keruuta sieltä!

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Eikö me olla jo kohta kolmekymmentä vuotta tukeneet somaleja. Tämän maan rahkeet eivät yksinkertaisesti enää riitä. Somalian tilanne ei ole meidän syytämme, eikä meillä oikestaan ole minkäänlaista velvollisuutta raunioitta omaa hyvinvointiamme jakamalla sitä pitkin maailmmaa. Helsingin asuntotilanne on täysin toivoton, mutta pääimaamin murhe näyttää olevan viiden suurmoskeijan rakentamisen viivästyminen. Jos pakolaisuus merkitsee vain omna uskonnon ja oman kulttuurin vaalimista, niin koko pakolaisuus on käsitetty väärin.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Meidän suomalaisten raskaana taakkana on kantaa niitä vääryyksiä, joita afrikkalaiset joutuivat kokemaan valkoisten eurooppalaisten käsissä. Meidän on maksettava velkamme, joka on veriruskea suuren suuri. Suomen on avattava Somalian pakolaisille sylinsä avarammaksi, koska he ovat kärsineet niin paljon ja meillä on vastuu sekä velvollisuus auttaa minkä voimme.

Suomi on äärihyvinvoiva eurooppalainen maa. Meillä kyllä riittää apua ja sen rahoitusta hädänalaisille esimerkiksi somaleille. Eikun tervetuloa Suomeen.

Juha Rintala

Turkki on viime vuosina ollut Somalian suhteen jossain määrin avokätinen ja perinteisen avustustoimen lisäksi rakennuttanut mm. sairaaloita jne.

Kun Turkki alkoi vahvistaa asemiaan Somaliassa, Amerikalla tuli kiire ja niinpä nyt Amerikkakin on liputtamassa rauhan puolesta Somaliassa. Ehkä tällä myötämielisyydellä saadaan edes Lähi-idän maita mukaan toimintaan rakentamaan ja järjestämään palveluita ja kohottamaan järjestelmällisyyttä.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Niin, pakolaisprosessin viimeinen etappihan on paluu kotimaahan kun olot ovat siellä rauhoittuneet. Tämä ajatus on ollut koko turvapaikkajärjestelmän luomisen takana. Nyt tuo alkuperäinen ajatus lienee vähän kaikilta hukkuneen.

-------

Euroopan pakolaiskriisi on lähinnä siirtolaiskriisi, sillä juuri siirtolaisiksi pyrkivät lamauttavat koko järjestelmän.

Eu voisi hallitusti sijoittaa 300000-500000 pakolaista, muttei miljoonaa siirtolaista+pakolaista.

Toimituksen poiminnat